6 recomanacions de llibres des d’un punt de vista adolescent

60 visites

Un bon llibre és bàsic per a una bona lectura. Aquesta llista amb llibres plens de valors triats per unes adolescents t’ajudaran a escollir la lectura més adient als teus gustos. Sempre és un bon moment per llegir, enriquir-te de coneixements i viure noves històries.

Aquí és on tot comença‘, de Jennifer Niven

Aquí és on tot comença - Jennifer Niven | Grup62

És una novel·la anglesa escrita per Jennifer Niven que parla d’una història d’amor molt especial. El Jack i la Libby són dos adolescents que es coneixen a l’institut per una broma molt cruel, però gràcies a això aprenen a veure als altres per qui realment són i troben quin és el seu rol al món.

Ell és el noi més popular que surt amb la noia més guapa de l’institut i tothom creu que té la vida perfecta. Però amaga un secret: pateix prosopagnòsia que és la incapacitat de reconèixer rostres (ni el seu propi!). La Libby perd a la mare, que és la persona més important de la seva vida i a causa d’això pateix ansietat i sobrepès. A més a més, a l’escola li fan la vida impossible i se’n riuen d’ella.

El valor i el missatge d’aquest llibre son molt importants. Aprenem que no hem de jutjar als sense donar-los una oportunitat i que tothom fa el que fa per alguna raó encara que no ho sembli. Finalment veiem com cadascú lluita la seva pròpia batalla.

El meu nom es Greta Godoy‘, de Berta Bernad

MI NOMBRE ES GRETA GODOY | BERTA BERNAD CIFUENTES | Casa del Libro

És una novel·la en castellà escrita per la pròpia protagonista, l’influencer Greta Godoy, en la qual explica la seva experiència a les xarxes socials.

La Greta és una noia de 23 anys que està estudiant periodisme i decideix anar a Londres a buscar l’èxit. Allà rep l’ajuda de la Coco, una amiga seva que és influencer. A Londres va a desfilades i esdeveniments importants acompanyant a la seva amiga Coco i en un d’ells, un important fotògraf li ofereix treballar per ell.

A partir d’aquí, es converteix sense estar planejat en influencer, ara són els seus seguidors, els que fan que tiri endavant. La Greta comença a viure noves aventures i a viatjar, però a mesura que el temps passa va perdent seguidors. La seva germana gran, li adverteix que aquesta forma de vida no li portarà a la felicitat, mentre que la seva germana petita i les seves amigues admiren tots els passos que fa al món digital. La Greta s’adona que això li està suposant una pressió incontrolable, que viu per als altres i s’està tornant materialista. Quan al seu perfil d’instagram arriba als 2 milions de seguidors pren la decisió de tancar la seva conta, per la necessitat de connectar amb ella mateixa.

Aquesta novel·la ens ha fet veure que no és ni la fama ni les coses materials les que ens fan feliços, sinó la gent que ens estima de veritat.

Invisible’, d’Eloy Moreno

Si el que busques és un llibre amb el que connectar i que no et deixi indiferent, el millor que pots fer és llegir Invisible.

És una novel·la realista envoltada en un món de ficció que no fa més que explicar d’una manera emotiva, conmovedora e intrigant una història que podria ser la de qualsevol de nosaltres.

Aquesta novel·la ambientada en el món del bullying, un dels problemes més grans de la societat d’avui en dia, ens fa veure, des dels ulls d’un nen, com el dolor pot arribar a fer-nos imaginar coses, com tenir poders en aquest cas.

Aquesta entretinguda i impactant novel·l no deixa a ningú tal com estava abans de llegir-la.

Edenbrooke‘, Julianne Donaldson

Edenbrooke

Edenbrooke és una novel·la romàntica y divertida ambientada a Anglaterra, concretament al segle XIX. Si t’agraden les històries d’amor, possiblement aquesta t’atraparà de seguida i et transportarà al món de la Marianne Daventry.

La Marianne és una noia jove i despreocupada que viu a la ciutat amb la seva àvia, una senyora gran que posseeix una gran fortuna. En rebre la invitació de la seva germana Cecily per anar a passar una temporada a una casa de camp, l’àvia li proposa un pacte. El propietari de la casa és un jove ric de l’alta societat al qual la Cecily vol aconseguir com a marit, i l’àvia li diu a la Marianne, que si aconsegueix convertir-se en una senyoreta amb bones maneres, la farà heretera de la seva gran fortuna. Així doncs, la Marianne se’n va amb un propòsit, però no tot sortirà segons el previst… És més, dirigint-se cap allà, els problemes comencen, i un bandoler l’assaltarà en el camí, i li robarà totes les seves pertinences.

‘Eragon’, de Cristopher Paolini

Eragon: Book One (The Inheritance cycle 1) (English Edition) eBook:  Paolini, Christopher: Amazon.es: Tienda Kindle

Si busques un llibre que et porti a un món ple d’aventures i personatges ficticis, aquest llibre és per a tu.

Eragon narra la història d’un noi jove que, en trobar-se una pedra misteriosa, la seva vida fa un canvi profund: ell és un humil granger, que s’ha quedat sense pares i viu amb el seu oncle i cosí. Aquella troballa la pensava vendre per poder tenir de menjar, però al passar uns quants dies un drac emergeix de la pedra, que en veritat era un ou, l’únic ou supervivent. Eragon haurà de mantenir el petit drac desprotegit, i amagar-lo dels habitants del seu poble, per evitar problemes amb el rei. Més endavant, nous reptes encara més desafiants l’obligaran a emprendre un llarg viatge, on el destí el portarà a les missions més perilloses i a les batalles més èpiques, lluitant per salvar el futur de l’Imperi, que dependrà d’ell.

Aquest llibre ve acompanyat de tres més, continuant les seves aventures pel món de la fantasia, on els elfs i la màgia formen una realitat emocionant.

‘Wonder’, d’R.J. Palacio

Wonder: Are you ready to meet Auggie Pullman?: Amazon.es: Palacio, R J:  Libros en idiomas extranjeros

És un llibre de comèdia i drama essencial a la vida d’un lector. Ens parla de l’amistat, la confiança en un mateix i de l’empatia.

Wonder és un nen nascut amb una forta deformitat a la cara i fins els 12 anys ha estudiat a casa. A 5è de primària els seus pares decideixen que ha d’anar a l’escola. Aquest fet el porta a viure situacions tan bones com dolentes que el fan créixer com a persona.

Aquest llibre et farà superar prejudicis i ser millor persona. Sigui quin sigui el gènere literari que més t’agradi, aquest llibre l’has de llegir. 

Redactors juniors

close

El més recent

Bad Bunny and his lyrics

By: Belén Mundet, Mariona Martinez, Irene Enrich and Sedes Parcerisas Benito Antonio Martínez Ocasio, better known