Està antiquada l’educació a les escoles?

/
36 visites

La manera d’educar actualment a les escoles, en general, és molt teòrica, i s’ensenya sobre temes que creiem que a molts dels alumnes no els servirà gens per la seva vida. Des del nostre punt de vista, com alumnes, ens agradaria aprendre sobre temes que poguessim posar en pràctica al llarg de la nostra vida. Hem pensat algunes idees sobre classes o assignatures que ens agradaria tenir a l’escola.

En primer lloc, creiem que hi ha temes que no es tenen massa en compte, però si les aprenem ens seran molt útils. Per exemple autodefensa i primers auxilis, dos ensenyances bàsiques que en certs moments poden ser de gran ajuda. D’altra banda, ens sembla interessant el tema de buscar feina, el gestionament de la teva propia economia, com no ser estafat i com no malgastar diners. Són aquelles coses que poden ser de gran utilitat en moltes ocasions. 

Ens hem fixat en un tema que considerem molt important: la poca importància que se li dóna al canvi climàtic. Com va explicar la Greta Thunberg en el seu primer discurs internacional, hi ha gent que diu que hauríem d’anar al col·legi a estudiar per convertir-nos en científics per resoldre la crisi climàtica, quan ja està solucionat. Tenim tota la informació i solucions, només hem de prendre mesures i ningú està fent res per salvar el nostre futur.

Per què hauríem d’estudiar per un futur, que d’aquí poc potser ja no tindrem? Quin sentit té aprendre coses als sistemes escolars, quan la informació més important donada pels científics del mateix sistema escolar clarament no importa gens als polítics i a la nostra societat?

Ja que hem parlat del que ens agradaria afegir, també voldríem comentar el que no ens agrada de l’educació. Primer de tot, no creiem que sigui just dedicar tantes hores en coses que ja ens especialitzarem, si en un futur ens hi volem dedicar. Amb això el que volem dir és que estaria bé aprendre una mica de tot i especialitzar-nos en el que necessitarem en el batxillerat i la carrera. 

Per tant, aquestes hores les podem dedicar a altres temes. Com hem dit abans, uns temes que ens serveixin al llarg de la vida. Pensem que hauríem de tenir assignatures que ens preparessin pel que ens podem trobar en un futur.

En segon lloc, pel que fa als deures, creiem que passem bastantes hores a l’escola com perquè després tinguem molta feina a casa. Està clar que s’han de repassar els continguts apresos i estudiar pels exàmens, però els alumnes hauríem de tenir temps per fer esport, ajudar a casa, estar amb la família, fer deures i descansar. Creiem també que és important fer aquestes activitats perquè també es pot aprendre molt d’elles.

Resumint, creiem que l’educació està antiquada per a la societat en la qual vivim. I no ens referim al paper i al boli de tota la vida, sinó a la matèria i a la manera d’ensenyar. Per exemple: la música, l’art i l’esport. Acostumen a ser les assignatures menys valorades, però com hem pogut veure al confinament, sense aquestes coses hagués estat molt pitjor suportar el tancament a casa. Trobem que l’educació es tracta d’un tema seriós i important que hauria de ser innovador, ja que, al cap i a la fi, en un futur la societat dependrà dels joves.

Redactors juniors

close

El més recent

Bad Bunny and his lyrics

By: Belén Mundet, Mariona Martinez, Irene Enrich and Sedes Parcerisas Benito Antonio Martínez Ocasio, better known