Per què escriure a mà?

/
48 visites

Per: María Cortés, Laia Miret, Paula Minchot, Eider Martínez, Maria Tatché.

Fa un temps va sortir una notícia que va revolucionar la idea d’escriure cartes a mà. Doncs la història de la Laia i la Margot, va ser desvetllada; s’escriuen cartes a mà cada dia, i ja en fa 20 anys d’això. Podem calcular que tenen aproximadament unes 7300 cartes escrites! Aquest fet pot impressionar, ja que a causa de les noves tecnologies gairebé ningú escriu cartes a mà.

Però és realment beneficiós dedicar tanta estona escrivint a mà si tenim altres mètodes tecnològics per fer-ho?

Està comprovat, i realment cada un de nosaltres ho té present, que escriure a mà és més costós i hi has de dedicar molt més temps que si ho fas amb ordinador o amb el mòbil. De fet, cada dia escrivim un nombre aproximant de cent bilions de correus electrònics arreu del món, sigui de feina, publicitat o personals. I això ens condueix a què hi hagi un nombre molt més reduït de cartes.

No som conscients que quan escrivim estimulem una part del cervell que ens fa generar unes hormones semblants a les que generem quan fem esport, i que aquestes ens fan estar de bon humor. És per això que els psicòlegs recomanen tenir un diari personal. I és això el que ens fa pensar que si comencéssim a cuidar i valorar més l’escriptura manual en trauríem uns quants beneficis, estant tots de molt bon humor i amb millor salut mental.

Com a conclusió, voldríem deixar clar que no és necessari deixar de banda el correu electrònic, ja que és una eina ideal per a la feina i en altres àmbits, però sí que podríem escriure més cartes a familiars o amics més sovint. Penseu que sortim guanyant tots i que podem ser tots més feliços.

Redactors juniors

close

El més recent

Bad Bunny and his lyrics

By: Belén Mundet, Mariona Martinez, Irene Enrich and Sedes Parcerisas Benito Antonio Martínez Ocasio, better known