Maria Paz Vilaplana “No m’esperava que ser professora m’agradés tant”

32 visites

Inés Minuesa, Núria Teruel, Marina Baigorri, Lourdes Rossy i Natalia Solans

Maria Paz Vilaplana és professora de La Vall des de fa set anys i actualment dona classes de ciències i biologia a l’ESO

Quan vas començar a treballar a La Vall?

Vaig començar fent una substitució més o menys fa set anys, vaig estar a primària, i llavors allà, em van agafar per seguir fent science a primària. Posteriorment, em vaig trencar la cama jugant amb les nenes al pati i llavors ja no vaig tornar fins al cap de dos anys, moment en el qual em van agafar a l’ESO.

Com vas saber que et volies dedicar a aquesta feina?

Realment no ho vaig saber. El que passa és que amb les meves feines d’abans sempre havia estat fent cursos amb altres persones, llavors vaig pensar que estar en una escola m’agradaria. Va ser aleshores quan vaig fer el màster de professorat i vaig començar a fer pràctiques a escoles on em va agradar molt.

Fas algo més a part de ser profesora?

Res en especial, mare a temps complet.

T’agrada el teu treball?

 Sí, molt,. No m’esperava que m’agradés tant.

Per què no et vas dedicar al 100% a ser veterinaria?

De veterinaria em vaig dedicar al 100% fins que vaig tenir fills. Llavors era una mica difícil compaginar la meva vida de mare amb tenir guàrdies o horaris. Va ser aleshores quan vaig buscar una alternativa que s’adaptés més a la meva nova situació.

Com va ser el confinament amb cinc fills?

Va ser espectacular. Per tornar-se boja. El que passa és que com tothom estava igual doncs a vegades si tenia un fill sortint per allà em moria de vergonya, però era el que hi havia. Va ser molt estressant, sobretot vaig tenir molt oblidades a les meves filles grans i ara m’entero de coses que estaven fent mentre jo no els hi feia cas, com veure la televisió o coses semblants.

Què prefereixes: classes online o classes presencials? Per què?

Presencials 1.000 vegades més. Les online són per parlar amb un ordinador i tampoc veus a tothom.

Quina es la teva part preferida de la teva feina?

El contacte amb les alumnes i amb les professores també. Ens ho passem molt bé.

Vas tenir algun inconvenient a l’hora d’entrar com a profesora a la vall? Com vas arribar?

Inconvenients no, però al principi sempre estàs una mica insegura, no saps si ho faras bé o no, tu vas fent de la teva manera i les professores et van ajudant i rectificant errors.

Quines coses vas fer abans de començar a treballar aquí?

He treballat a una consultoria alimentària, també a la universitat fent anàlisis microbiològics de productes alimentaris, he treballat com a etòloga i finalment donant formacions.

Algú et va influenciar per començar a ser profesora?

No, jo he tingut profesores que em van agradar molt i volia apendre a transmetre el que elles transmetien.

Redactors juniors

close

El més recent

Bad Bunny and his lyrics

By: Belén Mundet, Mariona Martinez, Irene Enrich and Sedes Parcerisas Benito Antonio Martínez Ocasio, better known